הפרת הסכם שכירות

עו"ד אוהד שפק
עו"ד אוהד שפק

חובות משמעותיים של השוכר לוועד הבית ולחברת חשמל – לא בהכרח הפרה של חוזה השכירות.

 

השכרת נכס נדל"ן מלווה בחששות רבים ומובנים מצד בעל הבית, שכן במרבית המקרים מדובר בנכס היקר ביותר הנמצא ברשותו של אדם. ההכנסה הנובעת מהנכס מהווה לרוב חלק משמעותי מההכנסה הכללית של המשכיר ולעיתים אף את רובה המוחלט. על כן, יש להקפיד לערוך הסכם שכירות אשר יגן על המשכיר ויקבע כללים ברורים בנוגע להפרת ההסכם על-ידי השוכר.

 

הסכם שכירות

 

טרם עריכת הסכם שכירות מוטב להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום הנדל"ן כדי להתאים את ההסכם לצרכים הספציפיים של המשכיר והשוכר, וכן כדי לצמצם מראש נקודות חיכוך שעלולות להתפתח בעתיד לכדי מחלוקת.

 

סיפורנו מתחיל עת השכירה סימונה את דירתה ברחוב לאון בלום בחיפה לאיב, שהוא אב חד הורי המגדל את בנו הקטן ומתקיים מקצבת הבטחת הכנסה. עם סיומה של תקופת השכירות הראשונה, האריכו הצדדים את ההסכם ביניהם לשנה נוספת. כחודש לאחר מכן הגישה סימונה תביעה לבית משפט השלום בחיפה, ובו דרשה כי השוכר יפונה מהדירה שכן הפר את הוראות הסכם השכירות שנחתם ביניהם.

 

סימונה טענה שתי טענות עיקריות. הראשונה נוגעת לכך שאיב טרם שילם את דמי השכירות עבור החודשיים הראשונים של תקופת ההארכה על סך 2,300 ₪ לחודש, והשנייה – לא שולמו חובותיו של איב לוועד הבית ולחברת החשמל מתקופת השכירות הראשונה. יש לציין כבר עתה שסימונה לא הגישה רישום של הכספים שקיבלה מאיב אף שהצהירה בפני בית המשפט כי יש בידה רישום כזה.

 

מנגד טען איב כי שילם את דמי השכירות במזומן כפי שכבר נהג בעבר ובנוגע לחובות הבהיר, כי הוא מכיר בהם ויפעל על מנת לפרוע אותם בהקדם. איב תמך את טענתו לתשלום במזומן במסמכי חשבון הבנק שלו שהראו משיכת מזומן של כ- 3,000 ₪ בסמוך לתשלום לכאורה. איב טען גם כי סימונה פועלת כדי למכור את הדירה וזו הסיבה האמיתית שהא מעוניינת בפינויה. בנוסף הזכיר איב את מצבו המורכב כאב חד הורי הנתמך על ידי המדינה וביקש את התחשבותו של בית המשפט.

 

תביעה לפינוי מושכר

 

בתביעה לפינוי מושכר, תפקידו של בית המשפט הוא לאזן בין זכות הקנין של המשכיר מצד אחד וחובתו לנהוג בקניינו בתום לב. כלומר, לא להתנהג בדווקנות וקפדנות יתרה עם קניינו בצורה שגורמת לאחר "חוסר נוחות".

 

בית המשפט קבע כי בעניין התשלום עבור החודשיים הראשונים של תקופת ההארכה הוא נוטה להאמין לגרסתו של איב, זאת בשל הימנעותה של סימונה מהגשת רשימות המעקב שניהלה.  

 

בעניין חובותיו של איב, קבע בית המשפט כי הארכת החוזה בוצעה כשחובות אלה כבר היו קיימים ומבלי שהסדרתם זכתה להתייחסות כתובה. לפי בית המשפט הדבר מעיד על רצונה של סימונה להאריך את תקופת השכירות על אף שידעה על חובותיו של איב.

 

בעקבות הדברים הוציא בית המשפט צו מותנה לפינוי מושכר והמשמעות היא שאיב ייאלץ לפנות את הדירה תוך חצי שנה אלא אם כן יספק לבעלת הבית את כל דמי השכירות המגיעים לה עד ליום זה וכן  אסמכתאות על תשלום חובותיו לוועד ולחברת חשמל.

 

בכך בית המשפט מצא למעשה את "שביל הזהב" שמצד אחד מוודא שסימונה תקבל את כל הכספים המגיעים לה מאיב וכך תישמר זכות הקניין שלה, ומצד שני לא ייגרם לאיב חוסר נוחות קיצוני שכרוך בפינויו מהדירה עם בנו הקטן.

 

(להרחבה קראו תביעה לפינוי מושכר 5496-11-22 סימונה זהריה הלנה נגד איב פדידה)

 

השאר תגובה

אודות

המשרד מתמחה בנדל”ן ובמיסוי מקרקעין, בנושאי ירושה צוואות ועיזבונות, וכן ובליטיגציה בבתי המשפט. המשרד משלב מומחיות בתחומי משפט מגוונים תוך הבנה והיכרות מעמיקה עם הרגולציה בישראל ועם הסביבה העסקית.

כתובות המשרד :
ירושלים רחוב קרן היסוד 34. 
רמת גן: מנחם בגין 7 (בית גיבור ספורט – קומה 33).

פוסטים אחרונים

עקבו אחרינו

לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני אנא השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

Open chat
דילוג לתוכן