חובות משמעותיים של השוכר לוועד הבית ולחברת חשמל – לא בהכרח הפרה של חוזה השכירות.
השכרת נכס נדל"ן מלווה בחששות רבים ומובנים מצד בעל הבית, שכן במרבית המקרים מדובר בנכס היקר ביותר הנמצא ברשותו של אדם. ההכנסה הנובעת מהנכס מהווה לרוב חלק משמעותי מההכנסה הכללית של המשכיר ולעיתים אף את רובה המוחלט. על כן, יש להקפיד לערוך הסכם שכירות אשר יגן על המשכיר ויקבע כללים ברורים בנוגע להפרת ההסכם על-ידי השוכר.
הסכם שכירות
טרם עריכת הסכם שכירות מוטב להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום הנדל"ן כדי להתאים את ההסכם לצרכים הספציפיים של המשכיר והשוכר, וכן כדי לצמצם מראש נקודות חיכוך שעלולות להתפתח בעתיד לכדי מחלוקת.
סיפורנו מתחיל עת השכירה סימונה את דירתה ברחוב לאון בלום בחיפה לאיב, שהוא אב חד הורי המגדל את בנו הקטן ומתקיים מקצבת הבטחת הכנסה. עם סיומה של תקופת השכירות הראשונה, האריכו הצדדים את ההסכם ביניהם לשנה נוספת. כחודש לאחר מכן הגישה סימונה תביעה לבית משפט השלום בחיפה, ובו דרשה כי השוכר יפונה מהדירה שכן הפר את הוראות הסכם השכירות שנחתם ביניהם.
סימונה טענה שתי טענות עיקריות. הראשונה נוגעת לכך שאיב טרם שילם את דמי השכירות עבור החודשיים הראשונים של תקופת ההארכה על סך 2,300 ₪ לחודש, והשנייה – לא שולמו חובותיו של איב לוועד הבית ולחברת החשמל מתקופת השכירות הראשונה. יש לציין כבר עתה שסימונה לא הגישה רישום של הכספים שקיבלה מאיב אף שהצהירה בפני בית המשפט כי יש בידה רישום כזה.
מנגד טען איב כי שילם את דמי השכירות במזומן כפי שכבר נהג בעבר ובנוגע לחובות הבהיר, כי הוא מכיר בהם ויפעל על מנת לפרוע אותם בהקדם. איב תמך את טענתו לתשלום במזומן במסמכי חשבון הבנק שלו שהראו משיכת מזומן של כ- 3,000 ₪ בסמוך לתשלום לכאורה. איב טען גם כי סימונה פועלת כדי למכור את הדירה וזו הסיבה האמיתית שהא מעוניינת בפינויה. בנוסף הזכיר איב את מצבו המורכב כאב חד הורי הנתמך על ידי המדינה וביקש את התחשבותו של בית המשפט.
תביעה לפינוי מושכר