ב-13 באוגוסט 2020 יצאה הודעה רשמית משותפת לישראל, מאע"מ (מדינת איחוד האמירויות הערביות) וארה"ב לפיה ישראל ומאע"מ תתחלנה במהלך מדיני שבסופו תהיה נורמליזציה מלאה של היחסים בין שתי המדינות. חשיבות ההודעה בדבר הכוונה לנרמל את היחסים טמונה בהיבטים הדיפלומטיים-כלכליים שכן מתקיים כבר שיתוף פעולה בטחוני-מדיני הדוק למדי בין המדינות, וזאת מטעמים אסטרטגיים ומחשש משותף מפני הרחבת ההשפעה של תורכיה ואיראן בעולם הערבי.
ההסכם שנחתם בין הצדדים באמצע ספטמבר 2020 קבע כי הצדדים יפעלו לפתח יחסי מסחר ושיתוף פעולה ביניהם ולקדם את הפוטנציאל הגלום בכך.
בקרב משקיעי הנדל"ן בישראל החל בעקבות ההודעה שיח ער, לעתים ציני, על אפשרויות להשקיע בנדל"ן במאע"מ בעקבות התחממות היחסים הבילטרליים.
המוקד של השקעות נדל"ן בקרב מתעניינים ישראליים לפחות הוא דובאי, שהיא האמירות השנייה בגדולה במאע"מ מתוך 7 אמירויות, ושבה מתגוררים כיום כ-3.4 מיליון איש, קצב עלייה מסחרר משנת 2015 אז מנתה דובאי כ-2.4 מיליון איש.
דובאי ידועה כיעד מפתה להשקעות, גם בגלל הפיקוח המינימלי על העברת סכומים גדולים של כספים ורכישות נדל"ן.
המחירים למ"ר באיזורים מבוקשים, כדוגמת אי מלאכותי ג'ומיירה, דאונטאון בורג' ח'ליפה, מרכז העסקי, המרינה של דובאי ועוד נעה סביב 18,000-16,000 ₪ למ"ר, כאשר השווי הממוצע למ"ר בעיר הוא כ-11,000 ₪.
כפי שניתן לראות מהתרשים המצורף מתוך הסקירה של חברת Cavendish Maxwell, שכר הדירה על דירות סטודיו באיזורי הביקוש נע בין 42,000 ₪ לשנה (3,500 ₪ לחודש) ועד 56,000 ₪ לשנה (כ-4,650 ₪ לחודש).
התרשים המצורף מציג בכחול דירות מגורים – בעמודה הראשונה דירות סטודיו, לאחר מכן דירות 2 חדרים, ובעמודה השלישית דירות 3 חדרים. המחירים הם בדירהם (המטבע של מאע"מ) לשנה. הסימונים באדום מציינים וילות – כאשר העמודה הראשונה היא וילות של 4 חדרים, העמודה השנייה וילות של 5 חדרים והעמודה האחרונה 6 חדרים.
נדמה כי התשואה ברוטו להשכרה למגורים לטווח ארוך ללא קיזוז הוצאות ומיסוי צפויה להיות בין 5.5% ל-7%. יש לזכור כי שוק המגורים בדובאי חווה עלייה של 22% בעסקאות בשנת 2019 ביחס לשנה הקודמת, כאשר 60% מהדירות שנמכרו באותה שנה היו דירות חדשות מקבלנים (עלייה של 34% משנת 2018). על-פי דו"ח של KPMG מיולי 2020, מחירי הדירות בשנת 2019 ירדו ב-5% וממוצע דמי השכירות ירד ב-8% ביחס לשנה הקודמת. בשנים האחרונות ניתן לראות היצע רב בשוק המגורים בדובאי, עמו מנסה להתמודד הממשלה.
ברבעון הראשון של שנת 2020 ניתן לראות כי השכונות המבוקשות ביותר לרכישת דירות מקבלן היו: (א) איזור מוחמד בן ראשיד (ב) דאונטאון בורג' חליפה (ג) ג'ומיירה וילאג' סירקל (לא האי המלאכותי) (ד) מרכז העסקים (ה) דובאי קריק הרבור.
לגבי דירות יד שנייה, ניתן לראות כי לגבי הרבעון הראשון של שנת 2020 השכונות המבוקשות ביותר היו: (א) המרינה של דובאי (ב) שכונת העיר הבינלאומי (ג) ג'ומיירה וילאג' סירקל (ד) ג'ומיירה ביץ' רזידנס (ה) ארג'אן.
משרדנו מלווה באופן שוטף קרנות, חברות ולקוחות פרטיים במגוון פעילויות בינלאומיות – בין מיזמי נדל"ן שונים באירופה, אסיה וארה"ב, בין בייסוד חברות זרות מחוץ לישראל, הרחבת פעילות לשווקים חדשים וכלה במיזמים משותפים בין גורמים ישראליים לשותפים מקומיים.