בית המשפט המחוזי בירושלים דחה תביעה שהגיש בנק דיסקונט כנגד יורשיו של חייב, עקב חובו לבנק וקבע שכל עוד לא בוצע אקט חיצוני המעיד על תפיסת נכסי הירושה ומיזוגם עם נכסיו הפרטיים של היורש, היורש לא אחראי אישית לחוב של הנפטר.
חוק הירושה קובע כי כאשר נפטר אדם, העזבון שלו עובר מיידית ליורשים, להבדיל משיטות משפט אחרות שבהן יש צורך באקט של "קבלה" מצד היורשים. המיידיות הזאת אינה יוצרת בעלות קונקרטית של היורשים בנכסיו של הנפטר, והיא מצריכה את היורשים לקבל צו ירושה או צו קיום צוואה ולחלק את העיזבון בין היורשים / מוטבי הצוואה.
סילוק חובות של הנפטר
עד שמחלקים את העיזבון של הנפטר, היורשים אחראים לחובות רק מתוך נכסי העיזבון – ולא ניתן לתבוע את היורשים באופן אישי בגין החובות של הנפטר.
לאחר שחולק עזבונו של הנפטר, החוק מבחין בין שני מצבים:
היורשים (או מנהל העזבון) הזמינו נושים, פרסמו כדין את ההזמנה, ונתנו לנושים הזדמנות להודיע על החוב, והחובות שהיו ידועים בזמן החלוקה סולקו. היורשים לא יהיו אחראים לחובות העיזבון שהתגלו לאחר החלוקה, אלא אם הנושה יוכיח שהיורשים ידעו על החוב בזמן החלוקה ואז היורש יהיה חייב עד גובה מה שקיבל מן העזבון.
אם לא הוזמנו הנושים – כל יורש יישא באחריות לחובות שלא סולקו עד גובה העזבון, אלא אם היורש יוכיח שלא ידע על החוב ואז יהיה אחראי רק עד גובה מה שקיבל מן העזבון.